Portada del projecte p-a-r-a-d-i-g-m-a © 2011 Pau Artigas Vidal. All rights reserved.

p-a-r-a-d-i-g-m-a.net

Arxiu web de notícies realitzat amb Tjasa Kancler sobre la creació de l’escut antimíssils dels EUA a Europa, obert i en procés continu, amb un model diferent de comunicació i visualització de la informació.

Enllaç al lloc web del projecte

Con p-a-r-a-d-i-g-m-a.net planteamos un modelo específico de la comunicación y visualización de la información para facilitar las lecturas transversales, contrastar las fuentes de información predominantes, alterar la experiencia habitual del consumo de las noticias e inspirar el debate en foro. Se trata de un proyecto en proceso continuo y abierto a todos los usuarios que tienen el interés de mantenerlo vivo e ir ampliándolo.

La primera diferència respecte al format d’arxiu habitual és la forma de visualitzar les notícies, dins de finestres, la qual cosa permet tenir-ne unes quantes obertes i, per tant, poder-les contrastar.

Però el nucli del projecte és l’assignació de paraules clau a les notícies i el sistema dinàmic per a crear enllaços entre elles automàticament, d’acord amb aquestes paraules clau, la qual cosa permet navegar entre continguts similars i fer lectures transversals. Per poder visualitzar millor les relacions entre tots els continguts,s’ha creat un mapa navegable a google maps.

Els usuaris tenen la possibilitat de veure el recorregut que han fet ells mateixos o altres usuaris de la web, per les diferents notícies, i també poden generar un PDF amb el contingut de les notícies que han visitat.