Captura de la interfície del reproductor de hit-to-kill © 2011 Pau Artigas Vidal. All rights reserved.

hit-to-kill.net

Projecte realitzat amb Tjasa Kancler sobre l’escut anti-míssils que EUA vol construir a Europa (a Polònia i a la República Txeca originalment) i les noves formes de narrativa audiovisual en xarxa. Tjasa Kancler va viatjar a Polònia i la República Txeca per realitzar les entrevistes i generar la major part del material del documental. La seva intenció era generar un documental sense seguir el format narratiu clàssic i explorar altres formes de narrativa. I va ser en aquest sentit en el que vaig treballar.

Enllaç al lloc web del projecte

A partir d’algunes idees de Lev Manovich i del cinema basat en bases de dades, es va desenvolupar una web on es poden pujar fragments de vídeo, afegir informació sobre els vídeos a la base de dades i crear un guió usant aquests fragments. Per a la visualització del documental resultant es va desenvolupar un reproductor en línia que a partir del guió i de la informació continguda a la base de dades reproduïa el vídeo. Aquest sistema permet poder actualitzar el documental en qualsevol moment (per exemple davant de canvis polítics) o inclús tenir i visualitzar en línia diferents versions del documental a partir del mateix material original.

Una funcionalitat que també aporta és la possibilitat, segons l’estructura del guió, de reproduir diversos vídeos al mateix temps, oferint així una visualització transversal d’esdeveniments relacionats. Altres funcionalitats addicionals són la possibilitat de poder avançar el vídeo fragment a fragment, la visualització de subtítols en diferents idiomes o l’opció de mostrar seqüències d’imatges enlloc d’un fragment de vídeo.

Aquí es pot veure un fragment de vídeo generat expressament per poder veure les possibilitats mencionades anteriorment, sense tenir en compte el contingut. La qualitat és baixa perquè es tracta d’una captura del vídeo i no de la reproducció del vídeo en si.

video

Hi ha algunes possibilitats que es van plantejar inicialment i que no s’han realitzat, però que s’estan plantejant per a un treball futur, com ara la interactivitat i la creació de parts del guió de forma automàtica d’acord amb la informació introduïda a la base de dades.

Racó tècnic

És interessant comentar que per cada vídeo hi ha sis versions, tres en funció de la mida de la reproducció i per cadascun d’aquests hi ha dues qualitats diferents per adaptar-se a la velocitat de la connexió. Per tal d’aconseguir que  la visualització del vídeo sigui el més fluïda possible, abans de que s’acabi el fragment que s’està visualitzant ja es comença a pre-carregar el següent fragment.